Wat zijn de verschillen tussen een digitaal portfolio en portfolio op papier?

Een portfolio wordt voor veel verschillende punten ingezet. Zo weet de een de portfolio van modellenwerk, fotografie werk, grafisch design maar ook de portfolio om jezelf te ontwikkelen. In beiden gevallen laat je je afgelopen werk zien. Bij een portfolio om jezelf te ontwikkelen komen er ook nog andere aandachtspunten bij om een portfolio daadwerkelijk als af te zien. Dan heb je ook nog het verschil in digitale portfolio en de portfolio op papier. Waarschijnlijk heb je geen idee wat de verschillen zijn en of die er wel zijn.

Digitale portfolio

Je kan op verschillende manieren digitaal portfolio maken. Zo kan je er voor kiezen om een website te openen waarbij je al je werk kan laten zien en ook informatie kan geven over jezelf, je kan een pagina openen op bijvoorbeeld een social media platform, maar je kan het ook gewoon wat simpeler houden en er een document van maken. Er zit dus een verschil in prijsklassen in deze portfolio’s, het is maar net waar je naar op zoek bent maar ook wat je wilt bereiken met je portfolio. Daarbij is het voordeel van een digitale portfolio dat je snel wat kan toepassen of aanpassen wanneer het nodig is. Hierdoor blijft je informatie altijd up to date. In een cv kan je bekijk de website zetten met een verwijzing van de link. 

Papieren portfolio

Een papieren portfolio, is zoals de naam al zegt, op papier gemaakt. Grote kans dat je het alsnog eerst op de computer hebt verwerkt en daarna hebt uitgeprint. Het is namelijk minder netjes om met handgeschreven documenten aan te komen. Wanneer je bijvoorbeeld een model bent is een papieren portfolio misschien wel handiger. Het hebben van foto’s op papier kan namelijk anders overkomen dan op beeldscherm. Het hebben van een papieren portfolio kan voordelig zijn op plekken waar ze liever geen gebruik maken van technologie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *