Wat is een interactieve powerpoint presentatie?

Met PPT Solutions kun je PowerPoint laten maken. Een van de verschillende vormen van presentaties zijn interactieve presentaties. Deze presentaties zijn interactief met het publiek. Dat betekent dus dat het publiek als het ware deel uitmaakt van de presentatie. Je kan een interactieve powerpoint presentatie maken door bijvoorbeeld vragen of quizzes in jouw presentaties te implementeren. Interactieve presentaties maken het makkelijker voor het publiek om de presentatie te volgen, omdat ze actief meedoen met de presentatie. Vooral als je een boodschap wil overbrengen of mensen iets wilt leren is het heel erg effectief om een interactieve powerpoint presentatie te geven.

Waarom gebruiken docenten powerpoint?

Een andere setting waarin wij powerpoint presentaties veel zien terug komen, is op scholen. Docenten gebruiken powerpoints om de aantekeningen van de les in te zetten. Dit brengt onder andere als voordeel mee dat de leerlingen alle aantekeningen, als de powerpoint presentatie wordt gedeeld, terug kunnen vinden en van daaruit te leren. Ook zorgen de verschillende dia’s voor een duidelijke indeling van de onderwerpen uit een les. Daarnaast kunnen studenten zich meer focussen op wat de docent zegt in plaats van snel aantekeningen te moeten maken.Overigens kan de docent ook quizzes en vragen in de powerpoint zetten om tijdens de les de kennis te testen.

Waarom interactief presenteren?

Het kan erg moeilijk zijn voor een persoon om voor een lange periode te luisteren naar een presentatie en het kan moeilijk zijn voor een presentator om de aandacht van luisteraars te behouden. het is dan handig om interactief te presenteren. Zo wordt de aandacht van een luisteraar verdeeld over andere handelingen dan alleen informatie aanhoren en verwerken. Deze afwisseling zorgt er voor dat de luisteraar zich niet verveelt en telkens genoeg aandacht heeft om te luisteren. Ook wordt er bij interactief presenteren getest hoe goed iemand luistert en ook of diegene werkelijk opneemt wat er wordt gezegd en wordt geleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *