Kies voor gehard glas op maat

Gehard glas op maat

Er zijn natuurlijk veel manieren en dingen waar je gehard glas op maat voor kunt gebruiken. Een andere benaming voor dit glas is veiligheidsglas. Deze naam heeft het gekregen omdat het wel vijf keer sterker is dan normaal glas. Dat is natuurlijk super veel, maar waar kun je het dan voor gebruiken? Dit verschilt natuurlijk, maar het heeft wel veel verschillende gebruiken. Zo kun je het namelijk gebruiken als deur of als douchewand. Dit is niet alleen slim om te gebruiken, maar het kan ook letterlijk tegen een stootje. Het is niet de bedoeling dat je tegen het glas gaat aanslaan natuurlijk, maar het zou eventueel wel kunnen. Toch wordt het wel afgeraden want alles kan natuurlijk kapot.

Gehard glas op maat

Andere voordelen

Verder zitten er nog heel veel voordelen aan gehard glas op maat. Als je gaat kijken naar de tweede naam van het glas, veiligheidsglas, dan is dat ook meteen een voordeel. Verder is het ook heel erg bestand tegen hoge temperaturen verschillen. Dit is natuurlijk ook erg handig in sommige gevallen. Verder is de kans op lichamelijk letsel ook een stuk kleiner. Wanneer gehard glas namelijk kapot gaat zal het een heel veel kleine stukje kapot gaan en daardoor zul je minder snel het probleem hebben dat je dus in grote scherven valt. Als laatste is het ook erg bestand tegen stompe objecten. Zo kan het niet makkelijk kapot worden geslagen.

Hoe wordt het glas zo sterk?

De reden dat gehard glas op maat zo sterk is omdat het eerst wordt verwarmd tot een temperatuur van wel 600 graden. Dit is natuurlijk extreem hoog. Daarna wordt het snel afgekoeld en hierdoor komt er spanning op het glas te staan. Deze spanning zorgt voor de sterkte van het glas, maar als het dan breekt zal het dus in zeer veel kleine stukjes breken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *