Huishoudelijke klussen leuker maken

We hebben allemaal te maken met huishoudelijke klussen. Het liefst stellen we deze ook zo lang mogelijk uit. Hierdoor bestaat ons weekend vaak uit een schoonmaak zondag. Dit is natuurlijk zonde. Je huis netjes en schoon houden kun je dagelijks doen. Door iedere dag een beetje te doen hoef je niet een hele dag in te plannen om alles af te gaan. Een schoon huis biedt meer rust, gemak en comfort. Het brengt ook rust in je hoofd wat in deze tijd ontzettend belangrijk is.

Maak een realistische planning

Een realistische planning werkt veel beter dan een planning vol met taken die af moeten zijn. Je kunt twee lijsten maken: een to do list met alles erop en een planning waarin je deze taken verdeelt per dag. Zo weet je zeker dat alles af is aan het eind van de week. Kies dan ook altijd als eerst voor de vervelende klusjes. Je haalt hier meer voldoening uit wanneer het af is en je hebt motivatie om de leuke klussen uit te voeren.

Verdeel taken

Woon je alleen? Dan is het natuurlijk lastig deze tip op te volgen. Heb je huisgenoten of woon je samen? Dan kun je het beste taken verdelen. Vraag altijd eerst wat iemand niet leuk vindt en wat wel. De kans is groot dat iemand anders het niet erg vindt af te wassen, wat je zelf misschien haat. Zo doe jij weer iets met plezier wat de ander liever niet doet.

Maak je accessoires mooier

Misschien een tip waar men niet snel aan denkt, maar wat wel echt werkt! Het mooier maken van je accessoires zorgt ervoor dat je er niet naar kijkt met een negatief gevoel. Heb je hanglampen in huis hangen maar is het snoer een beetje oud? Kijk dan eens naar Strijkijzersnoeren online. Kies een vrolijke kleur uit waar je blij van wordt als het matcht met de rest van het interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *