Hoe werkt factoring?

Heb je vragen over MKB factoring, bekijk dan de website. Factoring is een alternatieve vorm van financiering voor ondernemers. Bij factoring verkoop je als ondernemer in feite je facturen aan een extern bedrijf dat vervolgens achter het geld aangaat. Het voordeel voor jou als ondernemer is dat je geen problemen zult krijgen met je cashflow en dat je je ook geen zorgen hoeft te maken over het innen van je geld. 

Het doorsturen van facturen 

Bij factoring stuur je bij het verzenden van een factuur naar je klant de factuur ook direct naar de factoringmaatschappij. De maatschappij controleert de factuur en stuurt je vaak binnen een dag het geld op, min het bedrag dat zij rekenen voor het innen van de factuur. Vanaf dit moment zal de factoringmaatschappij het debiteurenbeheer voor jou bedrijf gaan overnemen. Op het moment dat betalingen niet of te laat worden gedaan zal dit bedrijf proberen dit op te lossen. 

Direct je geld 

Het voordeel van factoring is dat je direct je geld krijgt en dus nauwelijks tot geen problemen zult krijgen met je cashflow. Dit is als ondernemer erg prettig, zeker als je van plan bent om te blijven groeien. Als ondernemer heb je sowieso behoefte aan een gezonde cashflow, zodat je een buffer blijft houden voor lastigere tijden en ook zodat je kunt investeren op het moment dat dit nodig is. Je wilt dan niet continu met niet-betalende klanten zitten, want zij doen je liquiditeit gewoon niet veel goed. 

Ook is het prettig om gebruik te kunnen maken van een partner die voor jou het debiteurenbeheer helemaal uit handen neemt. Dit scheelt je als ondernemer een hoop energie, moeite en tijd. Deze energie en deze tijd heb je waarschijnlijk wel voor andere dingen nodig. Een bedrijf dit factoring doet weet zeker raad met debiteuren en kan het werk veel sneller en beter doen dan jij dit zelf kan. Dit is waarom veel ondernemers ervoor kiezen om een factoringmaatschappij in de arm te nemen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *