Efficiënt te werk gaan in een magazijn doe je met een palletwagen

Moet jij regelmatig zware pallets vol met producten verplaatsen binnen jouw magazijn? Of wil je binnenkort een eigen bedrijf beginnen en ben je bezig met de magazijninrichting? Bekijk dan zeker eens wat pompwagens allemaal voor jou kunnen betekenen. Naast een heftruck is de pompwagen een enorm populair hulpmiddel om efficiënt en geordend te werk te gaan binnen een magazijn of bij het in- en uitladen van een vrachtwagen. De pompwagen is verkrijgbaar in vele verschillende uitvoeringen en voor elk budget is er wel één te vinden. In dit artikel vertellen we je alles over de pompwagen en weke mogelijkheden er allemaal zijn.

Wat is een pompwagen en hoe werkt het?

Pompwagens zijn een zeer populair hulpmiddel en staan ook wel bekend onder de namen palletwagen, pallethefwagen en transpallet. Het is een transportmiddel die gebruikt kan worden voor het verplaatsen van pallets van de ene naar de andere locatie. Iets wat met de hand simpelweg niet te doen is, tenzij de pallet leeg is uiteraard. Stel je beschikt over een magazijn waar orderpickers dagelijks bezig zijn met het verzamelen van producten en deze plaatsen op pallets. Het is dan een stuk efficiënter en veiliger om met een pompwagen langs al deze producten te rijden, in plaats van telkens heen en weer te lopen. Met behulp van een pomp kan de palletwagen gemiddeld zo’n 20cm van de grond gebracht worden.

Wat zijn de kosten voor een pompwagen?

Niet iedereen heeft ruimte binnen zijn of haar budget om allerlei dure middelen aan te schaffen. Gelukkig zijn de kosten voor pompwagens relatief leeg in vergelijking tot bijvoorbeeld een heftruck. Je hebt bijvoorbeeld al een pompwagen vanaf slechts €219,-. Deze kan 2000kg aan en is ongeveer 115cm lang. Sterk en groot genoeg dus om vrijwel alle pallets van A naar B te kunnen verplaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *