Een VPN is erg handig!

Heb je soms het gevoel dat jouw internetgedrag gevolgd wordt? Bijvoorbeeld doordat je een advertentie op Facebook ziet van een product dat je recent had opgezocht op internet? Dat is niet gek, want zonder een VPN wordt jouw surfgedrag vastgelegd. Niet een heel fijne gedachte… Maar hier kun je iets aandoen! Schaf een VPN service aan en ga anoniemer het internet. Hieronder in deze blog lichten we een aantal voordelen toe van een VPN – gegarandeerd wil jij er ook eentje daarna!

Anoniem en veilig downloaden

Je kunt het je vast nog wel herinneren: vroeger downloadde (illegaal) je cd’s en films van het internet. Dit gebeurde niet altijd via de officiĆ«le websites. Je kon toen dus ook een boete riskeren. Maar nu downloaden mensen nog steeds vaak films en cd’s – je riskeert alleen wel een boete! Dit wil je natuurlijk niet. Je kunt dit vermijden door een VPN te installeren. Je ontwijkt boetes doordat je anoniem iets download, maar je beschermt jezelf ook tegen hackers die mogelijk aanwezig zijn tijdens het downloaden. Hierdoor bescherm je je persoonlijke gegevens beter en ben je er zekerder van dat ze veilig zijn.

Internationale zaken

Gmail, Google, Youtube en Facebook zijn bij ons de normaalste zaken van de wereld en we gebruiken het zelfs dagelijks. Maar in sommige landen is dit niet het geval. In landen als China, Rusland en Noord-Korea is er sprake van censuur en kan je niet zomaar iets op het internet zetten of er informatie van af halen. Als je bovendien zaken doet bijvoorbeeld in China en je wilt iets van je Gmail afhalen – laten we zeggen een belangrijk document – dan kan dat niet. Om deze reden is een VPN erg handig waardoor je je zogenaamd niet in het desbetreffende land bevindt.

Welke te gebruiken?

Er zijn heel veel VPN aanbieders en ze hebben allemaal verschillende privacyregels- en voorwaarden. Daarnaast hanteren ze ook verschillende prijzen. Het is goed om verschillende VPN providers te vergelijken door reviews te vergelijken. Kijk bijvoorbeeld voor een Surfshark review op goodvpnservice.com!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *