Een veiliger huis zonder duur alarmsysteem

Fijn wonen is een van de belangrijkste aspecten van ons levensgeluk. We willen een woning die we thuis kunnen noemen, in een gezellige buurt met leuke mensen en natuurlijk een woning waar we ons veilig en op gemak voelen. Wanneer je slachtoffer bent geworden van een inbraak kan het makkelijk gebeuren dat je je niet meer veilig voelt in je eigen huis. Het wordt dan aanlokkelijk om een flink alarmsysteem te installeren maar dit kan erg duur zijn en is vaak ook weer wat overdreven. Je kunt de kans op een inbraak al gigantisch verkleinen met simpelere maatregelen. In dit artikel bespreken we hoe je een veiliger huis creëert zonder dat je een duur alarmsysteem hoeft te installeren.

Goede basisveiligheid

Voordat je ingewikkelde alarmsystemen gaat installeren in je woning is het veel effectiever om ervoor te zorgen dat de basisveiligheid van je woning goed op orde is. Vaak zorgt dit ervoor dat een inbraak al zo ingewikkeld wordt voor potentiële inbrekers dat het nooit gebeurt. Heb je bijvoorbeeld ruiten in je huis die enkel glas zijn? Dan is het belangrijk deze te vervangen voor ruiten met dubbel glas. Zeker als je voordeur een ruit erin heeft van enkel glas. Het is makkelijk voor een inbreker om door dit glas heen te slaan en zo van binnenuit de deur te openen. Bij dubbelglas wordt dit al een stuk ingewikkelder, er is veel meer kracht nodig om het glas te breken. Ook zal het glas veel meer herrie maken wanneer het gebroken wordt.

Denk bijvoorbeeld ook aan de kwaliteit van je deursystemen. Goede deursystemen zorgen voor een gevoel van veiligheid en geborgenheid. SIEGENIA-beslag schuifdeur geeft je mooie, ruimtelijke schuifdeuren voor bijvoorbeeld je achterdeur naar de tuin met hoge kwaliteit sloten. Een inbreker zal vaak namelijk niet proberen via een voordeur binnen te komen maar via andere deuren die mensen vaker per ongeluk openlaten.

Goede dagelijkse gewoonten

Een inbraak voorkomen begint ook bij goede dagelijkse gewoonten. Inbrekers zoeken juist naar die kansen waar een raam openstaat terwijl er niemand thuis is, of er een deur niet op slot is gedaan. Zorgen dat je altijd controleert of al je deuren en ramen dicht zijn voordat je het huis verlaat zorgt er al voor dat de kans op een inbraak gigantisch wordt verkleind. Doe daarom een dagelijkse check ook voordat je naar bed gaat. Laat geen waardevolle spullen zoals portemonnees of telefoons in het oog bij de voordeur liggen.