Een revolutionaire oplossing: de palletmover

Bedrijven en sectoren zijn altijd op zoek naar dé volgende technologische ontwikkeling die het werk van vele mensen gemakkelijker, veiliger en efficiënter maakt. Dagelijks wordt er nieuwe software en hardware ontwikkeld die gebruikt kan worden door bedrijven om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Nog niet zo lang geleden is er hier eentje bijgekomen, namelijk de palletmover. De palletmover van WEWO Techmotion is dé oplossing voor magazijnen en groothandels die veel met pallets werken. Iedereen is bekend met de handmatige- en automatische palletwagens. De palletmover is de palletwagen van 2021: volledig geautomatiseerd, efficiënt én snel.

Wat is een palletmover?

Een palletmover is simpel gezegd een automatische, efficiënte en snelle manier om pallets te verplaatsen binnen een magazijn of loods. De palletmover navigeert zich door het magazijn door middel van natural navigation. Dit betekent dat de palletmover zich wegwijst maakt door middel van scanners die structuren en contouren herkennen in de omgeving. Dit systeem is niet alleen bedoeld om de palletmover van A naar B te krijgen, maar ook met het oog op veiligheid. De palletmover detecteert objecten en bewegingen zo snel dat hij gevaarlijke situaties voorkomt. Er is geen nieuwe navigatiemethode nodig binnen het magazijn, de palletmover kan geïmplementeerd worden in iedere opstelling.

De voordelen van een palletmover

De palletmover is één van de oplossingen van WEWO Techmotion om bedrijfsprocessen, zoals bij magazijnen en groothandels, zo goed mogelijk te optimaliseren. Dit doen zij zodat het werk sneller, efficiënter en beter uitgevoerd kan worden. Niet alleen verhoogd dit de productiviteit en daarmee de winstgevendheid, maar verkleint het ook het foutmarge. Bedrijven kunnen met dergelijke oplossingen dus een enorme kostenbesparing realiseren. Daarnaast elimineert de palletmover ook menselijke fouten, waardoor ook de efficiënte verhoogd wordt en gevaarlijke situaties voorkomen worden. De palletmover werkt met diverse sensoren en is daardoor extreem goed op de hoogte van zijn omgeving. Het aantal magazijnongelukken kan hiermee dus ook flink verlaagd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *