De oplossing op terreinen af te sluiten

bouwhekken

Er zijn vele manieren om een terrein af te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan hekken, lint, borden of verkeersregelaars. Het is per situatie weer verschillend wat nu de beste oplossing is. Dit kan te maken hebben met budget, efficiëntie of risicofactor. Vaak worden drukbezochte plekken, festivals, bouwterreinen, grote sportwedstrijden, concerten of demonstraties afgesloten met behulp van één van deze dingen.

Bouwhekken

Je hebt vast weleens hekken zien staan langs een weg of langs een straat en je afgevraagd wat er nou gaande is achter het hek. Deze hekken worden ook wel bouwhekken genoemd en dienen voor afsluiten van een bouwterrein of festivalterrein. Met deze hekken wordt er aangegeven dat het terrein daar stopt en/of begint. Het is de bedoeling dat je als onbevoegde niet het terrein op kan komen. Er is alleen een in- en uitgang en de rest van de hekken zijn ervoor bedoeld dat men buiten het terrein blijft. Dit kan meerdere redenen hebben. 

Mogelijk is dit omdat het terrein gevaarlijk is of omdat je niet zonder pasje of (betaald) kaartje het terrein op mag, in geval van een festival. In dat geval noemt met dit soort bouwhekken ook wel dranghekken. Deze hekken zijn te huren bij verhuurbedrijven zoals Webo Verhuur. Vaak kun je wel door de hekken heen kijken en zien wat er aan de andere kant van het hek gebeurd. Het hek is er dan ook puur om aan te geven dat ongenodigden en onbevoegden het terrein niet mogen betreden.

Lint

Met lint wordt vaak hetzelfde aangegeven als met hekken, maar is lint minder effectief. Als men wil kan het lint zo worden doorgeknipt of onder door worden gereden. Bij hekken is dit niet mogelijk. Lint is daarentegen wel makkelijker te spannen dan hekken neer te zetten. Vaak is lint dan ook meer tijdelijk dan hekken.

Borden

Ook borden worden vaak gebruikt om aan te geven dat iets bijvoorbeeld verboden is. Het voordeel van een bord is dan het makkelijk te plaatsen is en er tekstueel ook is aangegeven wat de bedoeling is. Zo kan er ook weinig verwarring ontstaan. Helaas lezen mensen niet altijd borden en zal dit ook niet het meest effectieve middel zijn om mensen te waarschuwen voor gevaar op een terrein of aan kunnen geven dat het verboden toegang betreft.