De doeleinden van kabelbinders

Kabelbinders

Kabelbinders

We kennen ze allemaal wel. De kabelbinders. Waarschijnlijk hebben we ze allemaal wel in huis, want het zijn van die praktische dingen die je voor tig doeleinden kunt gebruiken.

Kabelbinders

Kabels bij elkaar houden

De naam zegt het al. In de eerste plaats kun je kabelbinders gebruiken om kabels bij elkaar te houden. Of anders gezegd, om kabels uit elkaar te houden.

Er zijn bijvoorbeeld machines met een dusdanig gecompliceerde elektrische installatie, dat het zwart ziet van de kabeltjes. Het kunnen er wel honderden zijn. Kijk maar eens achter de kappen van een grote productiemachine.

Als je al deze kabels maar gewoon los laat liggen of bundelen, kun je sowieso nergens bij en ben je het overzicht in de machine al snel kwijt.

Door deze kabels met een kabel binder te bundelen houd je het geheel overzichtelijk.

Handvat fiets

Misschien geen alledaagse toepassing, maar het werkt wel. Als een handvat van je fiets wat los gaat zitten en er af dreigt te schuiven kun je deze vast zitten met een kabel binder. Even strak aan trekken en hij gaat nergens heen. Wel even denken aan het afknippen van het lange eindstuk. Dit kan anders hinderlijk in de weg zitten natuurlijk.

Spandoek

Als er iemand in je vriendengroep of familie jarig is en bijvoorbeeld 25 jaar of 50 jaar word, dan wordt er vaak een spandoek met een ludieke tekst gemaakt. Dit spandoek wordt dan met behulp van wat latjes als palen bijvoorbeeld in de tuin van de jarige geplaatst. Het spandoek kan dan goed vast gemaakt worden aan de latjes/palen met behulp van deze kabel binders.

Struiken vast zetten

Heb je in de tuin ene struik die hard groeit en voorover dreigt te zakken? Je kunt deze dan super mooi vast zetten met een kabel binder. Bijvoorbeeld aan de schutting die achter de struik staat. Er zijn ook groene kabel binders waardoor deze vervolgens in de tuin minder opvalt.

Prijskaartjes

Verkoop je een willekeuring artikel dat voorzien moet worden van prijskaartjes? Dan kun je deze kaartjes vast zetten met kabel binders. Zodoende blijven ze goed zitten, vallen ze er niet af en zijn ze niet te verwisselen door kwaadwillenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *