CV-lekkage: een van de meest voorkomende soorten lekkages

lekdetectie Amsterdam

Er zit natuurlijk geen mens om te wachten, maar toch ontkom je er op een dag niet aan. We hebben het hier over lekkages in huis. Het meest vervelende aan een lekkage is nog wel de fikse schade die het water kan veroorzaken. Ook kun je soms tijdelijk niet van bepaalde voorzieningen gebruikmaken. Heb je bijvoorbeeld een CV-lekkage, dan kan het zomaar zijn dat je geadviseerd wordt de verwarming of de douche even niet te gebruiken. Dat is vooral in de winter toch knap onaangenaam! Om snel van de ongemakken verlost te zijn en om de schade beperkt te houden is het zaak zo vlug mogelijk lekdetectie in Amsterdam in te schakelen. Bij voorkeur kies je dan een specialist die via infraroodcamera’s een lekkage kan opsporen. Zo kan men veel gerichter te werk gaan en hoeft er niet onnodig een muur of plafond te worden opengebroken.

Welke onderdelen van het centrale verwarmingsstelsel kunnen lekken?

In het centrale verwarmingsstelsel wordt volop water rondgepompt. Er zijn dan ook diverse onderdelen waar een lekkage zou kunnen plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan de volgende onderdelen:

  • Het leidingwerk
  • De radiatoren
  • De ingebouwde boiler
  • Het expansievat
  • Eventuele vloerverwarming
  • De CV-ketel zelf
lekdetectie Amsterdam

Wie betaalt de reparatiekosten?

Bij het detecteren en oplossen van een lekkage komen uiteraard reparatiekosten kijken. Soms worden deze nog aangevuld met materiaalkosten. Dit is het geval wanneer er bijvoorbeeld nieuwe stukken leidingwerk of een nieuw onderdeel voor de ketel nodig is. Goed om te weten is wat dat betreft dat je je opstalverzekering kunt vragen deze kosten voor hun rekening te nemen. Garanties op succes zijn niet te geven, maar de kans is wel aanwezig dat je verzekeringsmaatschappij de kosten ophoest, zeker als de schade buiten jouw schuld is ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *