Bescherm je gebied met Geofence

Uw gebied of bedrijventerrein optimaal beschermen met de Geofence van Verizon Connect. Maar wat is het precies en hoe kan u met de Geofence de bezittingen beschermen?  Geofence is een virtuele afbakening of omtrek van een bepaald gebied. Het kan gezien worden als een hek om een bepaald gebied heen. Er kan een scheidingslijn getrokken worden op een locatie of om een gebied heen net als bij een hek. Maar het voordeel van Geofence is dat de software kan registreren of er beweging ontstaat of plaatsvindt binnen het aangegeven gebied om de locatie heen. Zo kan er nauwlettend in de gaten worden gehouden of de voertuigen of andere materialen het terrein verlaten, maar ook betreden. Ook personen die dit aangegeven gebied betreden worden gemeld. Geen persoon of object die het terrein onopgemerkt kan verlaten of binnenkomen. 

Zo werkt de Geofence

Wat is nou het voordeel van een Geofence bij uw bedrijf? De letterlijke vertaling van Geofence is een virtuele perimeter voor een geografisch gebied. Dit Geografisch gebied kan op verschillende manier worden opgemeten en aangegeven. Als eerste kan het gebied in verschillende vormen worden opgemeten. Denk hierbij aan een rond gebied of juist een vierkant gebied op het terrein. Zelf een rechte lijn tussen twee punten kunnen opgemeten worden en als Geofence worden gebruikt. Ze worden aangemaakt met behulp van software die de gebruiker een geofence laat tekenen op een bepaald gebied. De Geofences worden aangemaakt op basis van een verzameling van lengte-en breedtegraden. Maar ook op basis van de straal van een cirkel om een bepaald punt heen.  Door de Geofence kan er geheel nauwkeurig een afgebakend terrein worden aangegeven en gemonitord worden. Door middel van de Asset tracking software wordt direct in kaart gebracht welke activa zich op het aangegeven terrein begeven en verlaten. Zo kan er goed worden bijgehouden welke voertuigen aanwezig zijn en welke niet. 

Geofence gebruiken tegen diefstal of misbruik

Geofence kan gebruikt worden om het logistieke proces te optimaliseren, maar het is ook ter bescherming van het gehele wagenpark of andere activa wat veel waard is voor het bedrijf. De software kan direct in actie komen wanneer er op verdachte wijze iets verplaatst wordt of zelfs het terrein verlaat wat op dat moment niet de bedoeling is. Op dat moment ontvangt u direct een alert via de mobiele app die zowel voor Android-toestellen als voor Apple beschikbaar is. Ook kan u er voor kiezen deze meldingen via de sms te ontvangen. Hierdoor bent u sneller op de hoogte van de gebeurtenissen op uw terrein. U staat zelfs in verbinding met de politie door het instant alarm. Mocht er serieus iets verdachts zijn, kan er meteen de politie worden ingeschakeld. Niet alleen bij voertuigen wordt hier een melding van gemaakt, maar ook als er verdachte personen het gebied betreden. U kunt dus alles goed in de gaten houden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *