Alles over VPN

Logo VPN Nederland

Als je meer te weten wilt komen over VPN dan ben je hier op het juiste adres! In deze tekst ga ik je meer vertellen over wat het precies is. In de volgende teksten ga ik er wat dieper op in, dan vertel ik je wat over hoe het werkt op verschillende besturingssystemen. 

Veel mensen hebben al wel eens gehoord van een VPN, maar weten niet wat het precies is. Je hebt waarschijnlijk behoeften aan een basalen, gemakkelijke uitleg. Ik ga er voor zorgen dat je de basics snel onder de knie hebt. Veiligheid,privacy en vrijheid op het internet moet voor iedereen toegankelijk zijn. Vandaar dat ik het belangrijk vind dat jong en oud weet wat het precies is.

VPN

Steeds meer mensen maken er gebruik van 

In de loop van de jaren is het gebruik van VPN’s steeds populairder geworden. Dat is ook zeker niet gek, het geeft je immers een hoop extra online veiligheid en privacy. Daarnaast krijg je met de juiste server een stuk meer ,mogelijkheden op het internet. Hoewel het eerst voornamelijk voor zakelijk gebruik was bedoeld, zijn er nu ook veel particulieren die er gebruik van maken. Het internet is en blijft natuurlijk een gigantische plek met oneindig veel mogelijkheden, maar ook veel gevaren. Het helpt je voornamelijk je computer en privacy veilig te houden. Natuurlijk is dit zowel op je werk als in je privéleven van belang. 

Waarom mensen er gebruik van maken

Als je er gebruik van maakt wordt je internet verkeer versleuteld en gaat het via een veilige verbinding, een soort van tunnel kun je het noemen. Zodra het door de tunnel is geweest gaat jouw dataverkeer pas naar zijn uiteindelijke bestemming. Dat is de website of pagina waar je mee wilt verbinden. In de volgende tekst kom je meer te weten over hoe het werkt op IOS.