Actief in de wijnproductie? Zorg voor de aanwezigheid van goede pH meters

Ph meter kopen

Wanneer je actief wilt gaan zijn in de wijnproductie en dan ook zelf een eigen wijn op de markt wilt brengen, dan ben je vast al op de hoogte van het feit dat er bij het produceren en het samenstellen van een wijn uiterst secuur gewerkt moet worden. De samenstelling aan ingrediënten steekt namelijk zeer nauw. De smaak kan door een iets veranderde samenstelling immers opeens flink veranderen. Veronderstellen dat je klanten dit niet zullen merken zou een misvatting zijn. Fervente wijndrinkers kunnen zoals bekend zeer kritisch zijn en daarbij ook heel kleine verschillen in smaak waarnemen. 

Een van de meest essentiële aspecten van de smaak van wijn is altijd de zuurgraad. Zoals bekend heeft de smaak van wijn een relatief hoog gehalte aan zuur. Dit gehalte kan namelijk een score van tussen de 0 en de 14 hebben. Hierbij is een score van 7 neutraal en alles wat eronder zit mag als zuur worden bestempeld. Wijn heeft meestal een graad van tussen de 3,3 en de 3,7. Als je op elk moment in het proces van de wijnproductie de zuurgraad wilt kennen ontkom je er niet aan een pH meter te kopen. Dit is een apparaat waarmee je heel nauwkeurig de zuurgraad van een substantie kunt meten. Hoe je de beste nauwkeurigheid realiseert weet je als je ook de volgende alinea leest.

Ph meter kopen

Volg deze tips voor zo exact mogelijke metingen

Om ervoor te zorgen dat je pH meter zo nauwkeurig mogelijk de zuurgraad kan opmeten dien je het apparaat goed te onderhouden. Dit doe je door de volgende acties:

  • IJk en herijk het apparaat vaak genoeg.
  • Kalibreer het toestel zo nu en dan.
  • Vervang de pH elektrode meteen als je vermoedt dat er iets mis mee is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *