3 tips voor het kiezen van een nieuwe tv

Dat televisies tegenwoordig onmisbaar zijn in ieder huis hoef ik je natuurlijk niet te vertellen. Sommige mensen hebben een ware thuisbioscoop gemaakt met een gigantisch scherm, anderen houden het liever bescheiden met een kleine tv waar zij het nieuws op kunnen kijken. Ongeacht hoe groot, nieuw of luxe je tv ook is, bijna iedereen heeft er thuis wel een staan. Je zal dan ook vast wel eens een nieuwe televisie hebben moeten of willen uitkiezen. Eenmaal aangekomen in de winkel of webshop zal je dan tegen een enorm aanbod van tv’s hebben gelopen. De een nog groter dan de ander of met allerlei verschillende features. In deze blog lees je meer over hoe je de keuze voor jezelf de volgende keer gemakkelijker kunt maken.

Gebruik en formaat

Als eerst moet je bedenken waar je de tv voor wilt gebruiken. Niet iedereen heeft behoefte aan al die nieuwe features op tv’s. Het is dan natuurlijk zonde als je hier voor betaald en er geen gebruik van maakt. Je kunt natuurlijk gewoon standaard tv kijken, maar als je films en series wilt streamen, sport wilt kijken of willen gamen dan zul je voor iets anders moeten gaan. Ook moet je nadenken over het formaat. De kijkafstand speelt hier een belangrijke rol bij. Als je verder weg zit zul je een groter beeld nodig hebben om de details goed te kunnen zien. Als je juist redelijk dichtbij zit dan kijkt een groot scherm niet prettig. Verder moet je ook denken aan het geluid en de resolutie.

Plaatsing van de tv

De plaatsing van je nieuwe tv is natuurlijk ook belangrijk. Je kunt ervoor kiezen om de tv op een tv-meubel te plaatsen of aan de wand te hangen. Zelf vind ik een tv aan de wand het mooist door de moderne uitstraling. Door de tv aan een tv-beugel te hangen hoef je het niet op een meubel te zetten. Je hebt verschillende soorten tv-beugels, namelijk vaste beugels, kantelbare beugels en draaibare beugels. Met een draaibare tv-beugel kun je de tv allerlei richtingen op draaien zodat je overal goed beeld hebt, waar je ook zit. Op het meubelstuk heb je dan ruimte voor leuke woonaccessoires.

Features gebruiken

Op veel televisies kun je tegenwoordig allerlei streamingdiensten gebruiken, zoals Netflix, Videoland en YouTube. Deze diensten zijn dan vaak al ingebouwd, je hoeft hier niets voor aan te sluiten. Wanneer je een wat oudere tv hebt kan het voorkomen dat je hiervoor je laptop moet aansluiten op de tv. Controleer de uitgangen om de juiste kabel te kiezen, Displayport is een uitgang die vaak wordt gebruikt in monitoren.