3 tips voor de fietsforens!

Ga jij met de fiets naar je werk? Goedzo! Zo ben je niet alleen duurzaam bezig, maar werk je meteen aan je conditie en beweging is natuurlijk goed voor je gezondheid. Lekker bezig! Ga jij met de auto of het openbaarvervoer naar je werk? Lees dan deze blog en ontdek 3 tips die het leven van fietsforens aantrekkelijker en makkelijker maken. Laat je inspireren en wie weet ga jij voortaan ook wel fietsend naar kantoor.

Juiste fiets

Het begint allemaal met de juiste fiets. Helemaal als je wat verder moet is het een echte aanrader om dat op een goede fiets te doen. Zo heb jij veel meer plezier aan dit tochtje en verplaats jij je comfortabel van A naar B. En wat verstaan we dan onder de juiste fiets? In de eerste plaats een fiets van goede kwaliteit, waar je van op aan kan. Dus waarvan je weet dat deze in goede staat is en alle onderdelen soepel en goed functioneren. Maar kijk ook eens naar het type fiets. Wil jij een fiets met versnellingen bijvoorbeeld? Of een elektrische fiets? Een dergelijke fiets maakt je fietstochtje een stuk aangenamer! En als je voor de verdere afstanden gaat is een speed pedelec kopen misschien wel aantrekkelijk! Kijk goed rond wat het aanbod is en kies een fiets die bij jou past.

Juiste uitrusting

Naast een goede fiets is een goede verdere uitrusting ook een aanrader. Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk. Stel je voor hoe jouw fietstochten zullen verlopen, en wat jij nodig hebt om deze comfortabel te kunnen maken. In de herfst is de kans op regen groot, dus ga voor een goede regenbroek en jas. En misschien vind jij het wel prettig om met muziek in te fietsen, of luister je graag podcasts. Gun jezelf dan een goede koptelefoon! Zo kun jij optimaal genieten van je tochtje en zul je echt van je reistijd genieten.

Juiste timing

Het mooie van fietsen is dat je flexibel bent wat betreft je reis, zeker ten opzichte van een reis met het openbaar vervoer of de auto. Je hebt je vertrektijd helemaal zelf in de hand, en als je net wat te laat vertrokken bent kun je dit compenseren door sneller te gaan fietsen. En andersom, als je mooi op tijd bent kun je langzamer gaan fietsen. Maar probeer je timing goed te krijgen zodat jij ontspannen op je fiets zit. Niets is vervelender dan te moeten haasten en dan door- en door bezweet op je werk aan te komen. Dus ga liever 5 minuten te vroeg weg en geniet van je tocht!